Hotellet den Gyllene Geten ligger mitt i Stocholms äldsta och mest historiska stadsdel. 100 meter från Slottet, på Stortorget där skampålar, vattenpumpen, häkten och rådhuset där de häktade dömdes till något straff ofta något som sved i huden. Här finns Hotellet Gyllene Geten. Huset som är byggt på 1600- talet och var då ett palats. Det finns rykten om att det funnits lönnkrogar i källaren. Det var troligtvis en rörlig och föränderlig miljö på Stortorget vid den tiden. 1575 fanns ett av de första Apoteken här det vet vi,ett tag kallades huset Korpen, Apotekets namn. Nu ligger Apoteket Korpen på Västerlånggatan. Man har dessutom döpt hela det här kvarteret till Aesculapius vilket är namnet på läkekonstens Gud På 50-talet låg här systembolagets öl och vin handel Gunnar Sträng köpte hela huset 1973, vid samma tid flyttade vin och sprithandlare ner Lilla Nygatan. Och Stockholms Fondburs flyttade in med en för den tiden mycket avancerad datacentral. Gunnar Sträng och hans fru hann lämna detta jordelivet innan börsen privatiserades, Stenhammar köpte och flyttade allt härifrån. De som hyrt efter Börsen satsade fel och bytte bana. Då är det nog menat att vi Strängs barnbarn och barnbarnsbarn ska byta bransch Vi och våra närmsta kommer att i början på Juni öppna ett litet hotell som är personligt och trivsamt. Vi är uppväxta i Stockholm och kan ge tips om ovanliga utflyktsmål, vi kan ge tips om mat, musik och nöjen som inte står i turistbroschyren Ni är välkomna att komma in på besök och titta på ett av Stockholms mest personliga och fina hotell.
Aesculapius var romarnas namn på Asklepios. Asklepios är läkekonstens gud inom den grekiska mytologin, dock ursprungligen benämnd Hero, en halvgudomlig människa.
Kvartet Rådstugan och Stortorget på Alfred Rudolf Lundgrens Stockholmskarta från 1885. Här syns texten Aesculapius och Apotek där vi idag har hotellet.
Kvällsbild med Börshuset till vänster där Nobelmuseeum idag finns och Tyska kyrkan skymtar i bakgrunden.

Vid Stortorget finns förutom Börshuset bland andra Grillska huset och de Schantzska och Seyfridtzska husen. Mitt på torget finns Stortorgsbrunnen ritad av Erik Palmstedt 1778. Brunnen färdigställdes i samband med att Börshuset uppfördes vid torget och grävdes så djup att den, enligt uppgift, nådde ned i nivå med Mälarens yta. Den flyttades sommaren 1857 till Brunkebergstorg. Anledning var att brunnen sinat och att brunnshuset störde trafiken. År 1953 återfördes dock brunnshuset som ett estetiskt monument till Stortorget. Stortorget finns omnämnt som stora torghit (1420) och stoor tårgeett (1646). I Erik XIV:s privilegier för Stockholms stad av år 1563 stadgades att all handel skulle drivas på Stortorget och inte på malmtorgen. När senare torgen utanför Gamla stan fick tillåtelse till ”bond- och mångelskehandel” var det dock Stortorget som försåg den inre staden med livsmedelsvaror. Så småningom förlades torghandeln för denna stadsdel till Järntorget och slutligen till Kornhamnstorg. All annan försäljning än av mjölk förbjöds på Stortorget 1849.[2] På Stortorget ägde Stockholms blodbad rum i november 1520. Den första avrättningen på torget som är känd skedde 1280 då folkungarna Jöns Karlsson, Börje Filipson och Jöns Filipson avrättades på befallning av Magnus Ladulås, efter sin delaktighet i Folkungaupproret.

Stortorget i Gamla stan